Sunday, 4 September 2016

TIADA LAGI GOUT DENGAN SHAKLEE

Atasi Gout dengan Shaklee

Gout datang lagi? memang tak sanggup rasanya nak menahan sakit gout.



Anda pernah merasai sakit gout? Yang pernah rasa pasti serik apabila gout menyerang.Gout pada kebiasaannya akan menyerang kaum lelaki yang berusia antara 30-60 tahun. Jarang sekali berlaku pada wanita kecuali yang sudah putus haid atau menopause.

Kita biasakan dengar perkataan Gout. Ramai je yang mengalami masalah Gout pada zaman sekarang ni. Mari kita kenali apa itu penyakit Gout.

Gout adalah sejenis penyakit sendi yang disebabkan oleh penghasilan Kristal di kawasan sekitar sendi tulang. Kristal yang dihasilkan dari asid urid yang terkumpul disekitar sendi seperti ibu jari kaki, tangan, lutut dan pergelangan kaki.

Terjadi disebabkn oleh asid urid yang tinggi. Apa itu asid urid?
Asid urid adalah bahan kumuh  daripada sistem perkumuhuan dalam badan daripada protein yang tinggi. Ia akan meningkat apabila badan seseorang tidak mampu membuangnya dari dalam badan secara efisyen.

Simptom-simptom gout
  • Paling utama sakit sendi di sekitar kaki & tangan terutama sekitar ibu jari dimana akan jadi merah,panas,bengkak dan terasa sangat sakit.
  • Pada kebiasaannya serangan selalu jadi selama 2-3 hari, ada juga berlanjutan hingga seminggu
  • Boleh menyerang pada bila- bila masa

Gout  berpunca dari keturunan, pemakanan dan juga masalah buah pinggang.

Untuk mengatasinya pesakit gout boleh mencuba SET GOUT SHAKLEE yang terdiri daripada Alfalfa complex, Omega guard dan Performance drink.Di mana ianya dapat membantu menyingkir kan toksik dari dalam badan.
Cadangan supplement Shaklee untuk pesakit Gout adalah seperti:
Alfalfa-merupakan raja tumbuhan mrngandungi vitamin A,C dan E serta kalsium,potasium,fosforus dan zat besi, dimana ia dapat membantu mengurangkan toksid dari badan. Sesiapa yang mengambil alfalfa perlu minum air yang banyak bertujuan untuk detox (3-4 liter sehari).
Omega Guard-Kaya dengan DHA dan EPA yang dipercayai mampu mengurangkan keradangan pada sendi pesakit.Merupakan minyak ikan terbaik dunia, satu hidangan menyediakan 990mg asid lemak omega 3.



Performance Drink-memastikan tubuh pesakit mempunyai kandungan air dan gula yang cukup dan mengembalikan tenaga dengan lebih cepat.Pesakit gout perlu menyingkirkan asid urik dengan lebih kerap kencing. Air yang mencukupi dalam badan amat penting untuk melancarkan proses pembuangan asid urik
Pesakit gout juga perlu elakkan mengambil makanan seperti:
  • Elakkan makan makanan organ dalaman seperti hati,paru ginjal & otak
  • Ikan bilis
  • Daging cincang/daging merah
  • Makanan laut-ketam,udang,kerang dan lain-lain
  • Arak-punca segala penyakit
  • Kekacang
  
Sedikit tip untuk mengatasi sakit Gout
  • Amalkan pemakanan yang sihat
  • Minum air yang banyak-supaya dapat membantu dalam proses penyingkiran asid urid
  • Kawal berat badan
  • Bersenam

NAK ORDER SHAKLEE?
HUBUNGI SID ANDA
MIZA 0195987020
(Pengedar SHAKLEE IPOH, MERU RAYA)

Wednesday, 11 June 2014

Set berpantang yang mudah

 
 
Bagi ibu yang sedang menunggu kelahiran orang baru,pastinya menjadi tekanan dan keliru apabila mencari set berpantang. Disebabkan diluar sana bermacam-macam jenis set bersalin yang ada.Mencari yang bersesuaian untuk berpantang adalah agak sukar.
Suka atau pun tidak,setiap ibu yang baru saja melahirkan pastinya kena berpantang. Sama ada tempoh 44 ataupun sehingga 100 hari, agak lama dan menguji kesabaran. Hanya wanita yang tekun sahaja masih mengikut tradisi ini.
Sebab apa kita kena pantang?
Salah satu sebabnya adalah untuk menjaga kesihatan hingga tua supaya sentiasa cergas dan bertenaga.
Wanita yang rajin berpantang dijamin akan mendapat kembali potongan badan yang asal, menjadi sihat dan cergas seperti sedia kala, kelihatan jelita dan mampu mengekalkan minat suami terhadap mereka.
Semasa berpantang perlu juga praktikkan amalan seperti:
  • Berbengkung
  • Bertungku
  • Urut-mengurut
  • Jamu
  • Mandian herba/akar kayu
Setiap produk yang jadi pilihan haruslah dikaji kebaikkan nya kepada ibu dan juga anak.
Kenapa harus memilih set berpantang shaklee?
  • sesuai untuk yang bersalin normal/pembedahan
  • Halal-100% bahan semulajadi
  • Mudah untuk diambil-jimat masa
  • Memberikan tenaga yang berterusan
  • Harga yang mampu milik
Set berpantang shaklee yang asas merangkumi Vita-lea, B-Complex,Vita-C dan Zink Complex.





 

Vitalea – multivitamin dengan 28 vitamin dan mineral

  • Penambahan tenaga segera-membekalkan tenaga,kecergasan tubuh dan kekuatan mental
  • Pelengkap nutrisi- menangani masalah kurang selera makan,kurang darah, kebas-kebas dan membantu dalam mengekalkan kesihatan yang baik
  • Elemen penting pada sel tubuh-membantu proses pembesaran,pertumbuhanmbut,otot,kulit,kuku dan hormon serta menjaga kesihatan tirod

B Complex – dengan asid folik

  • B Complex Shaklee mengandungi 8 Vitamin B iaitu  Vitamin B1,B2,B3,B5,B6 dan B12, tremasuklah asid folik dan 100% Biotin
  • Dapat menghasilkan tenaga dan sekaligus mengurangkan masalah keletihan/kelesuan
  • Membantu dalam mengurangkan stress,sakit kepala,kemurungan dan insomnia
  • Membantu pembentukan sel darah merah-penting bagi ibu-ibu yang baru lepas bersalin
Zinc Complex
  • Mempercepatkan pemulihan luka-sesuai untuk luka dalaman ataupun luaran.
  • Mengukuhkan akar rambut-kebiasaannya rambut gugur terjadi kepada wanita baru lepas bersalin
  • Membantu pembentukan protin dan kolagen untuk pertumbuhan dan perkembagan kulit,kuku dan organ

Vita-C-Menyamai 7.5 biji buah oren

  • Mengukuhkan sistem imunisasi
  • Penting dalam penyembuhan luka jahitan dan membaik pulih tisu yang rosak selepas proses bersalin
  • Membantu membina kolagen untuk kulit yang lebih sihat dan cantik


Set bersalin Asas + Ostermatrix + ESP
 
Kenapa perlu tambah Ostermatrix dan ESP?
ESP
  • semasa di dalam pantang setiap ibu memerlukan tenaga yang banyak. Dimana ESP dapat membantu supermama membekalkan tenaga dengan segera
  • membantu dalam penghasilan susu dan memperbanyakan susu badan
Ostermatrix
  • membekalkan kalsium yang baik untuk tulang dan gigi
  • membantu masalah sembelit semasa dalam pantang
     

Keistimewaan Set Berpantang Shaklee ni selain boleh terus diambil sebaik melahirkan, ia juga boleh
diteruskan bagi menjayakan perjalanan menyusukan bayi pula. Malahan telah ramai ibu-ibu diluar sana telah memilih Set perpantang Shaklee sebagai pilihan dan telah merasai kebaikannya sendiri



Bagaimana pula dengan harga set bersalin ini. Jangan risau set bersalin shaklee adalah pada harga mampu milik dan sangat berbaloi untuk setiap ibu-ibu di luar sana.
 
HARGA SET BERPANTANG
Vita-Lea (120 biji) RM88.75
B-Complex (120 biji) RM53.75
Vita-C (180 biji) RM92.50
Zinc Complex (120 biji) RM33.75
ESP (850g) RM150
Ostermatrix (120 biji) RM61
 
 Dapatkan SET PERPANTANG ASAS Shaklee pada Harga RM268.75
&
SET BERPANTANG OPTIMUN pada harga RM479.75


Saya nak share sedikit testimoni set berpantang shaklee, saya sendiri mengambil set bersalin ini dan masih meneruskan dengan set penyusuan pula. Untuk pengetahuan, anak saya berusia 4 bulan dan seorang lagi 2 tahun 6 bulan. Kalau difikirkan memang agak letih untuk melayan karenah anak semasa berpantang. Maklumlah selepas bersalin kita memerlukan rehat yang banyak.Selepas mengambil set bersalin shaklee, saya dapat rasakan badan dah xletih dan sentiasa bertenaga sepanjang hari walaupun agak penat dan pada siang hari memang tak mengantuk Ostermatrix dapat membantu dalam masalah sembelit, jadi xperlu risau nak membuang semasa dalam pantang. Dalam tempoh seminggu ke 2 minggu memamg terasa kelainan nya dengan set berpantang shaklee, dan lagi satu selepas datang keje ada jugak rakan-rakan yang lain tegur sbb nampak putih dan berseri.

Anda diluar sana apa tunggu lagi? Cubalah Set berpantang Shaklee....pasti tak mengecewakan..Rasailah sendiri untuk kesihatan dan kecantikan dalam berpantang.


Boleh diamalkan bagi ibu-ibu yang menunggu saat kelahiran























 











 
  •  

Sunday, 4 May 2014

Kebaikan Mealshake Shaklee tingkatkan selera makan anak-anak

Mengapa anak-anak kurang selera makan? terlalu memilih atau bosan dengan makanan yang dihidangkan.
Mealshake dapat membantu anda untuk menaikan selera makan anak-anak dgn ada nya sumber terbaik serat dan protien dan membekalkan kalsium yang diperlukan oleh badan.
Disamping itu mealshake juga mempunyai khasiat dari segi:
  • Nutrisi lengkap- 24 jenis vitamin dan mineral
  • Membantu tumbesaran
  • Antioksida & Nyahtoksik
  • Membekalkan nutrisi
  • Rasa yang enak dan lazat




Jangan runsing jika anak anda tidak mahu makan atau kurang selera makan. Apabila anak-anak kurang makan mereka berkemungkinan kurang zat dan membantutkan perkembangan dan tumbesaran anak-anak.Dengan Mealshake ianya dapat membantu anda untuk menambahkan selera makan dan ianya amat diperlukan untuk kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat.
Cuba pelbagaikan makanan anak anda dengan pelbagaikan menu harian. Cuma tambahkan mealshake ke dalam setiap hidangan harian. Pasti anak-anak akan menyukainya.

Selain untuk menaikan selera makan anak-anak, ia jugak sesuai untuk mengatasi sembelit,anak kurang sihat seperti demam dan selsema.Dan sesuai jugak untuk ibu hamil atau ibu yang sedang menyusu.

Ingin melihat anak anda membesar dengan sihat? Dapatkan Mealshake hari ini.

 



 





Wednesday, 23 April 2014

Saya Pengedar Sah Shaklee Terbaik Untuk Anda


Saya pengedar sah Shaklee (ID : 1097272).

Penghantaran terus di kawasan Ipoh, Klebang, Tasek, Tambun, Meru, Kuala Kangsar, Taiping, Perak dan yang berhampiran dengannya. Juga boleh aturkan pertemuan di mana-mana mengikut kesesuaian anda (dan saya juga).

Pengeposan seluruh Malaysia (Hubungi kami untuk menikmati kadar pos percuma).

Saya menyediakan semua rangkaian produk Shaklee untuk tujuan berikut :
  • Set Kehamilan
  • Set Penyusuan
  • Set Kurus
  • Set untuk Lelaki
  • Set Kesuburan
  • Set Kecantikan
  • Vitamin dalam botol individu
  • Produk Penjagaan rumah
  • Penapis Air
  • Penjagaan Rambut
  • Penjagaan wajah
  • Set vitamin mengikut keperluan anda (selepas rundingan).

Konsultansi PERCUMA seumur hidup selepas setiap pembelian.

Anda juga berpeluang untuk menjana pendapatan sampingan, semuanya hanya dari rumah, peluang masuk ke Group secret di bawah kelolaan Master berpengalaman.